sobota 23. května 2015 | By: Unknown

Finále Eurovize - zhodnocení všech finálových songů 3/3


A je tu poslední část velkého Vvšech písní, které v dnešním finále zazní. 
















Velká pětka*, hostitelská země a nováček


Německo: Reprezentantka Německa - Ann Sophie zpívá píseň Black Smoke. Je to svižné, docela chytlavé a není to špatné, nenudí to, každopádně Ann je na tom pěvecky docela nic moc, její hlas je hrozně nevýrazný a slabý. Někdo s tím umí pracovat (Ellie Goulding) a někdo ne. Ann Sophie je někde mezi těmito dvěmi kategoriemi.
Ve zkratce: Na Německo nic extra. Je to svižné a docela fajn, Ann ale není nejlepší zpěvačka.
Šance na výhru podle mně: 65%


Francie: Za Francii je v soutěži Lisa Angell, která ve finále bude zpívat píseň N'oubliez Pas. Pokud jste od Francouzů čekali něco speciálního, tak se nedočkáte. Jedná se o další baladu. Tahle balada má ale slušnou (jako hodně slušnou) gradaci a paní, která to zpívá opravdu zpívat umí. Živá verze má prý ještě lepší konec, než klasická nahrávka, čili úspěch je v tomto případě možný. 
Ve zkratce: Balad je v Eurovizi letos vážně hodně, tahle má ale slušnou gradaci, takže si myslím, že by píseň mohla uspět.
Šance na výhru podle mně: 70%

Anglie: V národním britském kole vyhrálo duo Electro Velvet, které ve finále bude zpívat píseň Still In Love With You. Pokud jste u Německa a Francie čekali něco speciálního a nedočkali jste se, tak se stoprocentně dočkáte tady. Duo Electro Velvet totiž přineslo do Eurovize něco, co v ní ještě nebylo. Druh hudby electro swing. Je to mix elektra a swingu. A je to mimořádně chytlavé, nebo alespoň já jsem z toho nadšen. Po spoustě písní, které v Eurovizi jsou, a nejsou ničím nové je tady Still In Love With You. Lidé se rozdělili na dva tábory. Jednomu se to nelíbí, nechápou co to v Eurovizi dělá a ten druhý tábor (v němž jsem já) je z toho nadšen. Počty členů těchto táborů jsou dost vyrovnány, takže kdyby Anglie vyhrála, bylo by to obrovské překvapení. Aby vyhrála, musí předvést úžasnou show.
Ve zkratce: Je to sice naprosto super, každopádně bude obrovské překvapení, pokud to vyhraje.
Šance na výhru podle mně: 50%
Moje hodnocení: 95%

Itálie - Tu reprezentuje v Itálii známá skupina Il Volo se svou písní Grande Amore. Ze začátku se zdá, že to bude další nudná balada, postupně to ale pozvolna graduje, až to ve středu dojde ke svému refrénu, při kterém se tají dech. Pokud to bude tahle skupina schopna uzpívat, jistá šance na výhru tu je.
Ve zkratce: Skvěle vygradovaná píseň. Teď jen, aby to trio uzpívalo naživo.
Šance na výhru podle mně: 80%

Španělsko - Za Španělsko je v Eurovizi zpěvačka Edurne, která zpívá píseň Amanencer. A další balada. Už je to docela otravné. Každopádně tahle je v refrénu hodně dobře uzpívaná. Co mi ale vadí, je téměř nulová gradace. Refrén sice vyniká, ale není tu žádný "wow moment". Prostě docela nuda. Každopádně podobné songy jsou v Eurovizi docela úspěšné.
Ve zkratce: Neurazí, nenadchne.
Šance na výhru podle mně: 70%

Rakousko - Hostitelskou zemi letošního ročníku Eurovize reprezentuje trio The Makemakes s písní I Am Yours. A musím uznat, že to je dost nuda. Na hostitelskou zemi až moc velká nuda. Je to nevýrazné, nudné, prostě si toho nevšimnete skoro ani a po jedné písni si nevzpomenete na rytmus. Prostě nic moc.
Ve zkratce. Nuda, nuda, nuda. Nechápu ty aplausy ve videu.
Šance na výhru podle mně: 40%

Austrálie - Zemi, která je letos v Eurovizi nová, reprezentuje letos zpěvák Guy Sebastian s písní Tonight Again. A povedla se. Tonight Again je chytlavá, příjemná na světě a se zajímavým rytmem. Bylo by obrovské překvapení, kdyby Austrálie hned v prvním ročníku, co je v Eurovizi vyhrála. Ale šance na pomýšlení na to vítězství rozhodně nejsou nulové. 
Ve zkratce: Chytlavé, s lehce zapamatovatelným refrénem. 
Šance na výhru podle mně: 85%

Tak za 15 minut na Jedničce začne finále Eurovize, ze kterého vzejde vítěz. Jsem zvědav, jak budou moje tipy přesné :D 


* Velká pětka je pět států, které nejvíc přispívají na EBU, která pořádá Eurovizi. V současnosti to je Anglie, Španělsko, Itálie, Francie a Německo

4 komentářů:

Makkakonka řekl(a)...

První písnička vypadá dobře, uvidíme, co ty další :)
Francouzská zpěvačka má super hlas, hezky se to poslouchá :)
Anglický song je překvapivý, chytlavý..
Italský song se mi velmi líbí, ten hlas :3
Edurne mě zaujala..
Rakouský song sice zapadá do klasických osnov a stává se tak tuctovým, ale mně se líbí :)
Australský song je super, svižný,.. :3

katka219 řekl(a)...

S těchto písniček se mi asi taky nejvíc líbila Anglie:) Ale mrzelo mě, že naši se do finále nedostali! :(

Maddie Fiedler řekl(a)...

Pěkné zhodnocení :) Já tohle vůbec nesleduji, takže nemám nejmenší tušení, ale písničky jsem si ráda poslechla :)

Kate řekl(a)...

Mě se líbila Anglie a Itálie, Austrálie taky nebyla špatná. :) Kdo to vlastně vyhrál? :D

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.