sobota 23. května 2015 | By: Unknown

Finále Eurovize - zhodnocení všech finálových songů 2/3

A je tu zhodnocení postupujících z druhého semifinále nejsledovanější nesportovní akce na světě!

Postupující z 2. semifinále

Litva - (Rozhodl jsem se rovnou dávat videa s živým vystoupením) Litvu ve finále budou dnes reprezentovat Monika Linkyté a Vaidas Baumila s letní písní This Time. Písnička je nenáročná, oddechová a chytlavá. Eurovizi ale takové odlehčené a nenáročné, ne moc výrazné letní písničky moc nevyhrávají. Každopádně show se jim povedla. Barevná, vážně letní. 
Ve zkratce: Příjemné na poslech a chytlavé. Show skvělá.
Šance na výhru podle mně: 60%

Polsko - Vozíčkářka Monika Kuszyńska reprezentuje Polsko s písní In The Name Of Love. Sice efekty a tak má hodně pěkné, ale její postup mě naštval. Písnička kterou zpívá je nudná, nevýjimečná balada, při níž jí nota navíc několikrát ujede. Postoupila jen protože je na vozíku. Myslím si, že my nebo Malta jsme v Eurovizi měli mnohem lepší písničku. Každopádně emoce zvítězily.
Ve zkratce: Moc pěkné efekty a to je všechno. Samotná píseň je nudná, nevýrazná, průměrná balada, která by, kdyby ji zpíval někdo jiný do finále nepostoupila.
Šance na výhru podle mně: 45% (fakt může vyhrát, jen kvůli tomu vozejku)


Slovinsko - Slovinci vyslali do Eurovize zpěvačku s velmi zajímavým hlasem, která zpívá písničku Here For You. Ta je pro ni přímo stvořená. Je chytlavá, přijemná, mně se vážně líbí. Refrén je lehce zapamatovatelný, vzhledem ke zpěvaččině specifickému hlasu. Show je ale nic extra. Jednoduchá, ale až moc. Ale písnička se vážně povedla.
Ve zkratce - Skvělá píseň, nic extra show.
Šance na výhru podle mně: 65%

Švédsko - Švéd Måns Zelmerlöw reprezentuje svou zemi s písní Heroes. A je to super. Ze Švédska pochází i Avicii a tohle je něco podobného. Skvělý zpěv, neuvěřitelně chytlavá melodie, refrén který vám lehce utkví v hlavě a věc, která snad zapříčinila jeho postup ze všeho nejvíc. Tou je neuvěřitelná show. Švédi se v ní opravdu předvedli.
Ve zkratce: Skvělá písnička a opravdu neskutečná show
Šance na výhru podle mně: 90%

Norsko - To reprezentuje duo Mørland & Debrah Scarlett  s písní A Monster Like Me. Je to sice balada, ale je skvěle nazpívaná, a mezi všemi ostatními originální. Zpěv obou zpěváků je prostě parádní. Postupně písnička graduje až do parádního finále. Show ale není nic extra. Není špatná, ale zase si mohli tvůrci Norské grafiky s ní víc pohrát. Každopádně píseň to zcela vynahrazuje.
Ve zkratce: Dechberoucí balada s průměrnou grafikou a efekty, která však k baladě docela sedí.
Šance na výhru podle mně: 80%

Černá hora - Černá Hora vyslalo do Eurovize zpěváka Kneze s písní Adio. Není to špatné, je to docela chytlavé, ale myslím si, že v Eurovizi to nemá moc velkou šanci uspět. Sice to posstupně graduje, ale samotná show je docela nudná. Každopádně ta písnička je docela fajn. A ke konci je to hodně dobré. 
Ve zkratce: Písnička e docela dobrá, efekty ale nic extra.
Šance na výhru podle mně: 30%

Kypr - John Karayiannis zpívá One Thing I Should Have Done, jíž reprezentuje na Eurovizi Kypr. Špatné to není, je to příjemné na poslech, takové klidné, uklidňující. Ale na Eurovizi to je až moc velká ukolébavka. Efekty jsou sice fajn, ale k pasážím, ve kterých jsou se moc nehodí.
Ve zkratce: Je to fajn, ale na výhru to prostě není.
Šance na výhru podle mně: 35%

Ázerbajdžán - Ten v letošním ročníku Eurovize reprezentuje zpěvák Elnur Huseynov s písní Hour Of The Wolf, která se sice ze začátku tváří jako nudná, nevýrazná věc, která ale postupně graduje do parádního refrénu a konce. A efekty jsou povedené. 
Ve zkratce: Zprvu nudná píseň, která ale graduje do skvělého refrénu, jež vám utkví v paměti s dobrými efekty.
Šance na výhru podle mně: 65%


Litva - Začíná to docela nudně, nebo alespoň dost nevýrazně. Poté ale píseň Love Injected, kterou zpívá Aminata, dojde do výborného refrénu. Který je opravdu monumentální, vzhledem k "ukňouraným" částem mezi refrény. A efekty jsou parádní, po Švédovi snad nejlepší.
Ve zkratce: Má to úžasný refrén a taky efekty. Takže bych se nedivil, kdyby se Aminata umístila vysoko.
Šance na výhru podle mně: 75%

Izrael - Izrael bude dnes ve 21 hodin ve finále Eurovize reprezentovat Nadav Guedj s písní Golden Boy má hlas hodně podobný Johnu Newmanovi. Píseň Golden Boy je hodně chytlavá a dobrá, už skoro na začátku se rozjede a nepoleví. Efekty sice nejsou perfektní, ale choreografie se povedla. 
Ve zkratce: Chytlavá píseň která nenudí má velkou šanci na úspěch, nejspíš ne na výhru samotnou, ale na vysoké umístění ano. Efekty docela jdou a choreografie se povedla.
Šance na výhru podle mně: 60%

Tak už zbývá sedm soutěžících zemí, které potřebuji zhodnotit. Kdo se chce na finále Eurovize koukat, tak může ve 21 hodin živě na Jedničce ^^







2 komentářů:

Makkakonka řekl(a)...

Videa naživo jsou dobrý nápad..
Litevská písnička se mi líbí, taková pohodová :)
Polská show se mi líbí, ale co se týče zpěvu, myslím, že existují i lepší zpěváci..
Slovinská písnička mě neoslovila, líbí se mi snad jen hudba..
Ten Švéd mě zaujal! Pěkné vystoupení :)
Zpěváci z Norska zpívají velmi slušně! Show by ale mohla být i o něco lepší..
Černohorec zpívá celkem hezky, i show je pěkná, ale vše takové obyčejné..
kyperské vystoupení mě nezaujalo..
Elnurovo vystoupení není sice nejlepší z Eurovize, ale je to pěkná podívaná :)
Aminata mě moc nenadchla..
Na Izrael je to vystoupení velmi dobré, písnička mi utkvěla dosti v hlavě..

Kate řekl(a)...

S tou Polkou s tebou souhlasím. :D

a jinak, dvakrát tam mám Litva, jedno z toho je přeložený blbě, ale mě se nad tím nechce dumat. :( Dneska jsem si totiž uzavřela téměř všechny známky a nebudu přemýšlet nad ničím, co se týká školy. :D

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.